alsar header

SIR gecertificeerd

SIR staat voor Stichting Industriële Reiniging en heeft tot doel het bevorderen en reguleren van veilig werken in de industriële reiniging. Omdat wij van Alsar Cleaning veiligheid voor iedereen belangrijk vinden is ons personeel SIR gecertificeerd, evenals onze vrachtwagens.

Ons personeel heeft onder andere de volgende certificaten:

Machinist

Druk Vacuüm machinist

Dit certificaat is om tijdens de uitvoering van druk vacuüm reinigingswerkzaamheden de veiligheid en de efficiëntie te verhogen. Ook is de machinist zich beter bewust van het gebruik van de vacuüm apparatuur.

Hoge druk Machinist

Dit certificaat is om tijdens de uitvoering van werkzaamheden met een hoge druk waterstraal de veiligheid en de efficiente te verhogen. De machinist is doordat dit certificaat behaald is zeer goed op de hoogte van de eisen die aan het hoge druk materiaal gesteld worden en is op de hoogte van de risico’s die deze werkzaamheden met zich meebrengen voor zichzelf en voor derden. Er wordt ook aandacht geschonken aan de juiste druk bepalen bij elke situatie, en aan de weg die het water aflegt. Ook weet de machinist welke slang het beste gebruikt kan worden bij welke situatie. Ook is de machinist goed op de hoogte van het juist gebruik van Persoonlijke Beschermingsmiddelen tijdens de uitvoering van de werkzaamheden.

Hoge druk Spuiter machinist

Dit certificaat is er om ervoor te zorgen dat de machinist, deze heeft ter voorbereiding op dit certificaat al minimaal 6 maanden het certificaat Hoge druk spuiter in zijn bezit, alle Hoge druk werkzaamheden zelfstandig uit kan voeren volgens de SIR richtlijnen. De machinist is in staat om een werkvergunning en/of werkopdracht goed te lezen, de juiste middelen te gebruiken op basis van de werkmethode die hier bij past. De machinist kan operators of spuiters uitleg te geven en/of aan te sturen.

Hulpkracht

Hoge druk Spuiter Nieuw

Dit certificaat is bedoeld om tijdens de uitvoering van de werkzaamheden met een hoge druk spuitgereedschap (met de hand), veilig, deskundig en verantwoord uit te voeren volgens de SIR richtlijnen. De hulpkracht is door dit certificaat goed op de hoogte van de apparatuur en de middelen die hij gebruikt. Tevens heeft de hulpkracht goed besef van welke Persoonlijke Beschermings Middelen hij tijdens de uitvoering van de werkzaamheden hij moet gebruiken. De hulpkracht weet ook welke reinigingsmethoden er zijn en welke nozzle’s en slang hij voor de opdracht moet gebruiken. Ook weet de hulpkracht eerste hulp bij hoge druk werkzaamheden te verrichten.